Program

Festivalparaden 2019

By 22. august 2019 september 17th, 2019 No Comments

Globusfestivalen åpnes hvert år av en stor og fargerik parade med musikk, dans og flagg fra hele verden.

Globusparaden 21. september 2019
Paraden går presis kl 12.00 fra Bragernes torg, over bybrua og til festivalområdet på Strømsø torg. Det er ikke langt å gå, og barn kan veldig gjerne delta!
Årets festivaltema er LUFT og inspirert av dette ønsket vi å hylle jordas grønne lunge, Amazonas. Årets parade vil derfor bli ledet av dansere og musikere fra Fancy Fest og Oslo Sambaskole som vil by på både musikk- og danseglede.

Fancy fest ble startet i 2015 av Andreza Muren, som har opprinnelse fra Brasil. Med lidenskap for Brasiliansk dans og rytmer, voks ideen om å vise at Brasil er mye mer enn samba. Oslo Sambaskole ble startet i 2011 og har som målsetting å presentere brasiliansk karnevalskultur etter modell fra sambaskolene i Rio de Janeiro.

I tillegg vil du se representanter fra mange ulike foreninger gå og danse i paraden!

Jeg vil være med!
Fantastisk! Dersom du er en privatperson er det bare å møte opp senest kl 11.30 på Bragernes torg på festivaldagen. Er dere en større gruppe eller organisasjon er det flott om dere melder dere på ved å sende en e-post til ivan.mazuze@drmk.no.

Det er kjempeflott om dere pynter dere, danser, spiller musikk og tar med vimpler eller flagg. Vi har også flagg og vimpler som vi deler ut før paraden går.

Jeg vil heller se på paraden. 
Det er også flott! Still deg opp langs bybrua og hei fram paraden i det de går mot Globusfestivalen. Paraden går presis kl 12, så møt opp litt før.