Når er det?
Globusfestivalen 2020 er planlagt til lørdag 19. september.

Hva med Korona?
Foreløpig vet vi ikke hva som skjer med Globusfestivalen 2020, og hvordan situasjonen blir i september. Les mer om hva vi planlegger her.

Hvor er det?
Globusfestivalen arrangeres utendørs på Strømsø torg i Drammen. Torget ligger midt i byen, rett utenfor Drammen stasjon.

Hva er det?
Globusfestivalen er en årlig internasjonal mat- og kulturfestival som startet i 2015. Her finner du deilig internasjonal mat, morsomme familieaktiviteter og du kan oppleve fantastisk musikk og dans fra alle verdenshjørner.

Pris og billetter:
Inngang på festivalområdet, all underholdning og familieaktiviteter er gratis og åpent for alle. Matretter kjøper du. OBS! Globusfestivalen er.kontantløs. Du kan betale med vipps eller kort. På området kan du kjøpe matbonger til kr 40 per stykk (200 kr for 5 stk). Matbongene kan du bytte inn i matretter i de ulike matteltene på området.

Hvem kan komme?
Globusfestivalen er åpen for alle – både store og små!

Kjøp av mat:
På Globus serveres det mat fra alle verdenshjørner fra mange internasjonale matboder. På festivalområdet kan du kjøpe matbonger (kr200 for 5 bonger / kr40 per stk) i våre salgstelt. Èn matbong veksler du inn i en valgfri matrett på området. Det er også mulig å kjøpe matbonger på forhånd.

Hvordan komme seg til Globus?:
Globus arrangeres på Strømsø torg i sentrum av Drammen. Festivalområdet ligger rett utenfor jernbanestasjonen, og rett ved bussterminalen. Vi oppfordrer alle våre besøkende å reise kollektivt, dersom de har anledning. Nærmeste parkeringshus er Blichs gate. Du kan finne busstider her, og togtider her. 

Festivalparaden:
Festivalparaden markerer starten på Globusfestivalen. Paraden går fra Bragernes torg til Strømsø torg kl 12:00. Paraden er åpen for alle. Møt opp ved fontenen på Bragernes torg kl 11:30 dersom du ønsker å være med og skape liv.

Tilgjengelighet:
Festivalområdet er på gateplan, og alle boder og aktiviteter er lett tilgjengelig for personer med funksjonshemminger. Her er oversikt over HC-parkering rundt Strømsø torg. Dersom du skal ta med små barn anbefaler vi bæresele/sjal i stedet for å ta med barnevogn, dersom mulig, da det av erfaring blir trangt om plassen på festivalområdet.

Jeg vil bidra!
Vil du lage mat, arrangere familieaktiviteter, underholde på scenen, være festivalfotograf, dekorere Strømsø torg, selge matbonger, rigge opp/ned eller hjelpe til med noe annet? Registrer din interesse her

Jeg lurer på noe annet!
Send en e-post til interkultur@drmk.no