GLOBUSKONFERANSEN 2022
Forbilder

Fredag 23. september kl 10.00-15.00 på Union Scene i Drammen

Globuskonferansen er en nasjonal konferanse som fokuserer på mangfold i kulturlivet, og arrangeres årlig i forbindelse med Globus internasjonale mat- og kulturfestival.

Årets tema er forbilder. Fra nære relasjoner til ikoner i andre tidsepoker. Forbilder gi en retning og et håp i livet. For noen slutter påvirkningen i tidlig alder. For noen varer den hele livet og er alltid en kilde til inspirasjon og energi. På årets konferanse skal vi se nærmere på viktigheten av forbilder og representasjon.

Årets konferanseprogram

Konferansier:

Namra Saleem

Namra Beatrix Saleem

Årets konferansier er ingen andre enn Namra Beatrix Saleem!

Hun er en skribent, informasjonsrådgiver i TrAP og står bak garagepop-prosjektet FLTY BRGR GRL. Hun brenner for mangfold, antirasisme og rettferdighet og mener at forbilder og representasjon i norsk kunst- og kulturliv er essensielt.

Panelsamtale: Forbilder

Hvor viktig er det med forbilder og historier man kan kjenne seg igjen i? Hvilke forbilder har vært viktige for deg? Og hvordan kan vi som kulturaktører arbeide for å sikre at et mangfold av stemmer, bakgrunner og fortellinger får være en del av musikk, litteratur, teater, kunst og film framover? Vi har samlet et knippe dyktige kulturpersonligheter for en prat. Panelet består av:

Sandeep Singh

Sandeep Singh (36) er journalist og programleder for NRK-programmene «Med All Respekt» og «Musikkrommet». Han har noen år bak seg som musikkritiker, både på TV og i dagspressen. Notorisk glad i bass.

Neda Alaei

Neda Alaei er født i Moss i 1991, og bosatt i Oslo hvor hun jobber som forfatter for ungdom. Alaei har skrevet to ungdomsbøker ved Gyldendal Norsk Forlag, og har vunnet en rekke litterære priser for sin debutbok «Dette er ikke oss», som også er oversatt til flere språk. Ved siden av å være forfatter, er Alaei utdannet barnevernspedagog, og jobber som miljøterapeut for ungdom.

Uzia

I 2013 deltok Uzia i MGP Junior med låten «Stjerner». I 2020 mottok hun skryt fra Bebe Rexha i det Amerikanske nettmagasinet Glamour, ett
er at Rexha hadde oppdaget en av Uzia’s videoer på YouTube. Hennes forrige singel «Best Bad Idea» ble skrevet om i musikkblogger i både Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland. Flere av låtene hennes er radiolistet på NRK mP3 og i Mai var artisten månedens urørt på NRK P3.

Kadafi Zaman:

Kadafi Zaman fra Lier har jobbet som journalist i 22 år. Han er for tiden nyhetsreporter i TV2 og programleder i dokumentarserien «Norge bak fasaden».

Han kommer til Globuskonferansen for å snakke om sin kritikerroste bok «Den norske drømmen» som kom ut i fjor.

 

 

 

«Spire» – Det Norske Teateret i Groruddalen

Med Spire-prosjektet ønskjer Det Norske Teatret å løfte fram nye, kvinnelege regitalent.

– Det er ingen løyndom at kvinnelege regissørar er mangelvare i teatret. Og kvinner med minoritetsbakgrunn eksisterer omtrent ikkje i norsk teaterhistorie i det heile. Dette må vi gjere noko med, seier kunstnarleg leiar ved Det Norske Teatret i Groruddalen, Belinda Braza. Våren 2022 initierte ho difor ei eiga satsing ved Det Norske Teatret i Groruddalen.

Gjennom «Spire», ønskjer Det Norske Teatret i Groruddalen å samle ungdomar med teaterinteresse, gjerne med base i Groruddalen, til eit møte med gryande regissørar – og samstundes gjere eit løft for ungdomsteateret. Regi-spirene Martine Næss Johansen og Jae Nyamburah vil hausten 2022 sette opp kvar si teatervising under oppfølging av regi-mentorar Iram Haq og Kjersti Haugen. Regi-spirene får óg delta på kompetansehevande kurs innen scenografi, musikk, lys-lyd og kostymedesign. Alle verkstadvisingane vil bli sett saman til ei heilaftans uformell teateroppleving på Rommen scene i Groruddalen.

DEMO

DEMO er Interkulturs eget kunstnerkollektiv for unge. Det er en tverrfaglig fokusert gruppe bestående av unge talenter innen kunst og kultur i Viken. Gjennom programmet får ungdommene tett oppfølging og veiledning av profesjonelle kunstnere. Demo-kollektivet gjennomfører kreative prosjekter i samarbeid med veletablerte kulturinstitusjoner, arrangerer workshops og ekskursjoner. Prosjektet er forankret i Interkultur Drammen og er delfinansiert av Norsk kulturråd. På Globuskonferansen skal DEMO bidra med kunstneriske innslag.

Kulturrådet: hva kan de bidra med?

Som nasjonal koordinator for økt mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren skal Kulturrådet bygge kunnskap og mobilisere til handling i kunst- og kulturlivet, og i egen virksomhet. Hele Kulturrådet eier oppdraget, og det jobbes systematisk med tiltak langs syv satsingsområder: strategi, dialog, virkemidler, kunnskap, kompetanse, data og rekruttering. På Globuskonferansen 2022 får du innsikt i verktøy, kunnskap og ordninger som du kan ha nytte av i mangfoldsarbeidet i din virksomhet.

TrAP

TrAP (Transcultural Arts Production) er en uavhengig kunstprodusent og pådriver for mangfold i norsk kulturliv. De skaper produksjoner for, av og i det flerkulturelle Norge, innen billedkunst, scenekunst, musikk, film og litteratur. Målet deres er at både kunstnerne og utøverne, publikum og lederne i kunst- og kulturbransjen skal gjenspeile mangfoldet i Norge. På Globuskonferansen bidrar de med et programinnslag rundt årets tematikk: forbilder.

Praktisk informasjon

Påmeldingsfrist:

Påmeldingen er nå stengt.

Rakk du ikke melde deg på? Ta kontakt med marit@ostafjelske.no for å høre om vi har noen ekstra plasser igjen.

Hotell:

Vi har holdt av hotellrom på Comfort Hotel Union Brygge som ligger rett ved Union Scene. Ta kontakt med dem direkte på co.unionbrygge@choice.no // +47 32 21 70 00

Bookingkode: 1115GR014659

Program for uka

Det skjer mye spennende i Drammen denne uken.
I tillegg til konferansen kan du oppleve bl.a. dette:

Lørdag 24. september kl 11-17:
Globus internasjonale mat- og kulturfestival. Vi håper dere vil bli igjen i Drammen for å oppleve festivalen også. Gratis inngang!

Drammen Sacred Music festival har kultur og dialog-arrangementer hver dag hele uken.

Se programmet til hele Drammen internasjonale uke!

Globuskonferansen arrangeres av Interkultur – Drammen kommune, Musikkontoret ØKS og Drammen Scener.