Når er det?

Dato for Globus 2020 blir en alternativ markering som vil foregå fra 14-19. september rundt om i Drammen. Programmet publiseres her på nettsiden og på facebook fra onsdag 2. september.

Du kan delta på Globus 2020 i din egen stue gjennom å oppleve digitale matlagingskurs, lære ulike danser eller origami, få bok og musikktips, eller se en konsert. Rundt i byen blir det også noen fine opplevelser man kan delta på. Alt av innhold og arrangementer blir delt her på Globusfestivalen.no.

Del gjerne hvordan DU markerer Globus gjennom å dele bilder/video i sosiale medier med #Globus2020

Hvor er det? 

Globusfestivalen arrangeres vanligvis på Strømsø torg i Drammen. På grunn av smittesituasjonen rundt Korona vil vi i 2020 i stedet gjennomføre en alternativ markering på ulike steder i kommunen, og digitalt.

Hva skal vi få til? 

Globus er en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur. Arrangementet ønsker å nå alle befolkningsgrupper og aldre, men har et ekstra fokus på familier og de internasjonale befolkningsgruppene i byen. Målet med arrangementet er å vise frem de positive sidene ved et internasjonalt samfunn og på den måten bygge broer mellom ulike befolkningsgrupper, aldre og tradisjoner.

  • Mat og kultur fra alle verdenshjørner
  • Matboder med mat fra hele verden
  • Kulturverksteder fra alle verdenshjørner
  • Gateleker fra forskjellige land
  • Scene med lokale, nasjonal og internasjonale artister.

Hvem er vi?

Festivalen er et samarbeid mellom Byen vår Drammen, Interkultur i Drammen kommune, Buskerud Innvandrerråd og Drammen minoritetsråd.

Spørsmål? Ta kontakt på interkultur@drmk.no