Ingen Globus uten deilig mat! Vi har invitert inn noen av våre dyktige Globuskokker som vil vise deg hvordan du lager en av deres favorittretter!
Først ut er Desiree Bjørnstad, som skal vise oss hvordan man lager Arepas med oksekjøtt fra Venezuela. Oppskriften finner du under videoen.
OPPSKRIFT
Arepas med oksekjøtt
4 porsjoner
- 200 gram bankekjøtt eller høyrygg
- 1 hvitløk
- ½ rød paprika
- ½ grønn paprika
- 2 vårløk
- ½ løk
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 0,5 dl olivenolje
Begynn med å koke kjøttet i 2 liter vann med en ts salt. Kjøttet kokes i ca. 2 timer. Mens kjøttet koker kuttes og stekes grønnsakene. Når kjøttet er ferdigkokt rives kjøttet med to gafler, eventuelt med fingrene. Bland kjøttet med de stekte grønnsakene og fyll på med 2 dl kjøttkraft. Kokes sammen i ca. 10 min.
Arepas:
- 200 gram maismel
- 3 dl vann
- 1 ts salt.
Bland ingrediensene godt sammen i en bolle. Lag 4 flate boller og stek på takke eller i stekepanne på begge sider i ca. 10 minutter. Del arepasen og fyll den med kjøttblandingen.