AktiviteterMatProgram

Globus 2020: Lær å lage auberginesalat fra Sudan!

By 16. september 2020 No Comments

Ingen Globus uten deilig mat! Vi har invitert inn noen av våre dyktige Globuskokker som vil vise deg hvordan du lager en av deres favorittretter!

I dag skal Hassan og Gada lære oss å lage auberginesalat fra Sudan. Oppskriften finner du under videoen.

Oppskrift

AUBERGINE SALAT
med peanøttsaus og yoghurtdressing

4 porsjoner

  • 1 Aubergine
  • 2 paprika i ulike farger
  • salt

Peanøttsaus:

  • Hvitløk
  • Olje
  • Tomater
  • Vann
  • Auberginsaus
  • Svart pepper
  • Spisskummen
  • Koriander
  • Eddik
  • Peanøttsmør
  • Salt
  • Lime

Yoghurtdressing:

  • Naturell yoghurt
  • Svart pepper
  • Koriander
  • Spisskummen
  • Eddik
  • Hvitløk
  • Lime
  • Salt

Begynne med å skjære auberginen i skiver og legg dem på en tallerken. Tilsett litt salt over auberginene og la det stå i ca. 30 minutter. Da vil de slippe ut veske som kan tørkes av med kjøkkenpapir. Deretter stekes auberginene i 2-3 minutter i en varm stekepanne. Det samme gjøres med paprikaskivene.

Så lager du peanøttsausen. Begynn med å steke hvitløk i små biter og tilsett litt olje og tomater. Når tomatene begynner å bli most, tilsett litt vann og auberginsaus (finnes i de fleste butikker). Tilsett krydderet og ca. 1 ss eddik. Alt kokes sammen i ett par minutter. Bland inn peanøttsmør slik at sausen tykner og tilsett litt salt og lime til slutt.

Tilsett alle krydderne, eddik og most hvitløk i yoghurten. Smak deretter til med lime og salt.

Da gjenstår det å sette alt sammen på et fat. Første lag med aubergine og deretter tilsettes sausene, den ene siden med peanøttsaus og andre siden med yoghurtdressing. Fordel paprikaene over der igjen og topp med mer av sausen. Pynt med litt koriander på toppen. Retten kan serveres både varm og kald og gjerne med brød eller ris.