Globus 2020

Globus 2020: Lær å lage sushi!

By 18. september 2020 august 30th, 2021 No Comments

Vi fikk hjelp fra Vietnamesisk forening til å vise fram hvordan man lager sushi, av en ekte sushikokk!

Se videoen for instruksjoner. Oppskrift finner du nederst på siden.

Oppskrift:

SUSHI

Nigri, maki og sashimi

SUSHI RIS

  • EDIKK 7% (salt,edikk,sukker)
  • Bland ris og eddik sammen etter at risen er ferdig kokt
  • Nori (tynne flak rødalger)
  • Sesamfrø

Forslag til grønnsaker:

  • Agurk
  • Avocado
  • Purre
  • Gulrot
  • Asparges
  • Mango

Forslag til fersk fisk og sjømat:

  • Laks
  • Kveite
  • Tunfisk
  • Kokt scampi
  • Kamskjell
  • Krabsticks

 

Maki:

Legg nori på en sushimatte og fordel et lag med ris. Dryss sesamfrø over den klebrige risen. Snu risen ned mot matten slik at nori-siden vender opp. Nå kan du putte i ønskede smaker i makiene, som for eksempel: *en strimmel med avocado og fritert scampi, avocado, agurk og krabstick og/eller avocado, vårløk og laks. Deretter rulles dette stramt sammen til en pølse og kuttes opp i passe store biter. Dander på et fat.

Fotomaki er store maki, da tar du et stort noriflak og bruker samme fremgangsmåte som maki. Her kan du ha mer inni, for eksempel fritert scampi, laks, agurk og avocado. Pynt gjerne med flyverogn.

Sashimi:

Ulik rå fisk danderes fint på et fat, for eksempel laks, kveite, tunfisk. Kan gjerne formes som blomster og pyntes med flyverogn.

Nigri:

Ta en liten ball med ris godt pakket sammen. Plasser ønsket fisk på toppen, for eksempel laks, tunfisk, kveite, kamskjell og kokt scampi. Bruk din egen fantasi.

Server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi